mat för fokus

Från rot till blast

för ett minskat matsvinn

Kranmärkt

kallt och gott

med och utan bubblor

Skånskologiskt

både ekologiskt och  närproducerat

Fair Frukost

en rättvis start på dagen

Vi serverar härliga och smakfulla måltider med

mycket grönt från ett vackert buffébord. 

Vi väljer svenskt kött, gärna vilt, certifierad fisk,

i kombination med vegetariska rätter. 

Att tänka Skånskologiskt med fokus på både närproducerat och ekologiskt är viktigt för oss, liksom att välja råvaror med omsorg och efter säsong. 

Genom att ta hand om råvarorna "från rot till blast" minskar vi på matsvinnet. Det som återstår sorteras och blir biogas. 


 

 

Vi serverar minst åtta Fairtrade-produkter på vårt frukostbord. Kaffe och te är alltid Fairtrade-märkt.

Vår Fair Frukost bidrar till att levnadsvillkoren förbättras för odlare och anställda i utvecklingsländer. 

Palmoljan är en miljöbov av stora mått, med skövling av regnskogar som bara en faktor. Vi väljer bort palmolja och ersätter med mer närproducerad olja.