top of page
HÅLLBAR ANKAR

med milgårdarna för en hållbar framtid 

Earth.gif

Tillsammans med våra gäster tar vi ett gemensamt ansvar för varandra och för vår planet. Många små handlingar gör tillsammans en stor skillnad. 

 

År 2003 var vi först i södra Sverige som Svanenmärkta konferensgårdar. Vi var bland de första med Kranmärkning och sedan några år bjuder vi på Fairtrade certifierad frukost.

Av globala IACC, International Association of Conference Centers, har vi blivit miljöcertifierade enligt kraven för GreenStar Gold Tier.

Vi har en lång tradition inom miljöområdet och växlar upp med FN:s globala hållbarhetsmål år 2030 som riktmärke. Vi strävar efter att nå alla de globala mål som är möjliga för oss i vår verksamhet. 

Eco.png

Våra värdar bjuder på smakfulla måltider där det skånskologiska köket med både ekologiskt och närodlat efter säsong inspirerar. I kombination 

med vegetariska inslag. 

Energi.png

 I början av 2000-talet ersattes oljepannorna med jord- och bergvärme. Tätning av fönster, dörrstängare och isolering av vindar är också åtgärder som inneburit stora energibesparingar. Elstolpar för fri laddning installerades 2014.

Certi.png

Målet med vårt hållbarhetsarbete är att minska vår miljöpåverkan genom att hushålla med resurser och agera smart och ekonomiskt, men också med ett socialt engagemang och sponsring. 

Goda levnadsvillkor och en hälsosam livsstil hör också hit. 

Recycle.png

Vi har valt en mix av

nationell, nordisk och global miljömärkning och certifiering, alla med gott rykte för sin seriositet. Extra inspirerande är att vi varit en del av detta mer eller mindre från början. 

globala mål för 2030

FN:s globala mål är riktmärket för vårt hållbarhetsarbete.

Som framgår av bilden nedan omfattar detta ganska mycket mer än vad som traditionellt ansågs ingå i miljöarbetet.

Vi gör vårt bästa för att nå alla de nedan nämnda målen. 

världens ekonomi 

gemenskapen i samhället

planeten vi bor på

                                  HÖGST UPP PÅ LISTAN VAD GÄLLER ... ALLT

 

–  Tusen tack för allt. Vilket proffsigt bemötande från början till slut. Och vilken fantastisk miljö och anläggning ni har i Klippan. Jättefint och mysigt. Vilket härligt gäng ni är med service ut i fingerspetsarna.

 

–  Och maten ska vi ju inte prata om… eller rättare sagt, det är det enda vi gör. Jätte jätte god mat. Även de vegetariska alternativen. Super!

–  Detta är fjärde gången vi är iväg. Och dom jag pratat med är alla överens om att ni ligger högst upp på listan vad gäller… allt.

      Marie Henningsson, Administratör, Miljöverkstaden, Helsingborgs stad

bottom of page